Home/Alles/World Campooz Day maar dan anders

World Campooz Day maar dan anders

De Campooz kampeerdagen 2021 zijn onderweg. Halverwege juni pas, maar de hele Campooz-community zoemt er van: wie gaat er, kunnen de kinderen en onze huisdieren mee? Iedereen heeft er zin in!

Twee jaar geleden mochten wij, mijn lief en ik, onze eerste onvergetelijke World Campooz Day beleven. Bijna in onze achtertuin. Er waren toen nog geen Limited Editions op de markt, twee velden op de camping in Huizen zagen grijs van de Fat Freddy’s en Lazy Jacks. De foto’s die ik bij dit stukje plaats zijn van toen. Muziek, drinken, lekker bbq-en met elkaar, het rad van fortuin: een FEESTJE!

world campooz day in huizen 2019

Facebook-groep

Wat bedoel ik eigenlijk met ‘de community’? Na de World Campooz Day in 2017 werd er op Facebook een groep aangemaakt waar iedereen die een Campooz heeft, lid kan worden. Dat is heel handig én leuk om dingen te delen.

Zelf kwam ik erbij in 2019. Toen had de Campooz vouwwagen eigenaren-groep al zo’n driehonderdvijftig leden, nu zijn het er meer dan elfhonderd! Niet iedereen weet van die groep, niet iedereen zit op Facebook. En er zijn vast ook wel mensen die helemaal geen zin hebben om naar een meeting te gaan. Toch vermoed ik dat het dit jaar enorm druk gaat worden in Zeewolde. One happy family! Een aantal velden vol met grijs, beige en her en der lichtblauw.

Tips en aanpassingen

De ouwetjes met meer ervaring bieden hun hulp aan aan de nieuwkomers want “Waarom moet je eigenlijk de kar pas waterpas zetten als de wagentent is uitgeklapt?” En “Waar dienen die stangetjes met dat bochtje eigenlijk voor?”

Er is ook een parade van mensen die elkaars innovaties komt bekijken want weet je wat zo leuk is van Campoozers? Op een of andere manier deinst niemand er voor terug om lekker aan hun vouwwagen te klussen, hoe nieuw die ook is! Vaste stroom aan de kar? Makkie! Inbouwkeuken? Been there, done that! Waar laten we de stokken? Pvc-buis ónder de kar. Of toch aan de zijkant, onder die zojuist geïnstalleerde brandblusser?

samen bbqen tijdens world campooz day

Zonnetje of regen?

Dit jaar zal het niet gaan om een georganiseerd evenement, dat mag nog niet vanwege het virus dat ons al meer dan een jaar in z’n greep heeft. Dus hoop ik dat er muzikanten zijn onder de bezoekers en dat zij hun instrumenten meebrengen zodat we lekker toch nog wat muziek kunnen horen/maken. Liever met een zonnetje dan met regen maar hoe dan ook: we gaan!!

Wij kijken uit naar oude bekenden, naar nieuwe bekenden-to-be en niet minder naar alle prachtige snufjes. Van de Campoozers en van Campooz zelf want die worden daar vaak onthult.

Kom jij ook?