Home/Alles/Een handig traptafeltje

Soms lijken dingen heel logisch en daarom vertel ik jullie hoe ik tot het ontwerp kwam van mijn ‘wereldberoemd-in-Campooz-land’ traptafeltje

Storm in Normandië

We stonden in Normandië  op een camping, pal aan zee, bovenop een duin en er kwam een storm aanzetten. Grote zwarte wolken verzamelden zich boven de zee, de wind nam per seconde toe.

Interieur blauwe tent met tafeltje met daarop een lamp en mokken

De Campooz-trekkingluifel is een zonneluifel, die moet er af als het te hard gaat waaien. Of je trekt ‘m over het dak naar de andere kant en spant ‘m daar stevig vast. Die dag  was losritsen de beste optie. En omdat we  niets onbeheerd buiten wilden laten staan, overgelaten aan de weergoden, verhuisden we al onze spulletjes naar binnen. De koelkast, stoelen, tafeltje, voorraadkrat: alles moest in de relatief kleine leeftent van de Fat Freddy. Het laddertje stond het meest in de weg en daarom maakten we dat los en zetten het rechtop tegen de kar. Op die manier konden we  onze beide stoelen kwijt en toch ook nog een tafeltje neerzetten.

Ruimtegebrek maakt je creatief

Ik liep daarna enige tijd rond met het idee om een klaptafeltje aan het trapje te bevestigen waardoor dat dan op een slimme manier bij het interieur gaat horen. Bij die grote Zweedse woongigant kocht ik om die reden een bamboe snijplank. Uiteraard bamboe, dat is bijna onlosmakelijk verbonden met Campooz. En ik nam een Japanse zaag mee naar de camping: bijzonder makkelijk te hanteren en hij neemt nauwelijks plaats in, tussen je bagage. Zo ben ik met klussen begonnen terwijl ik het jaar daarna in het zonnetje in Schin op Geul zat. Later heb ik thuis nog gaten geboord, platte latjes en een rondhoutje op maat gezaagd en die bevestigd aan de snijplank.

3D ontwerp tafeltje van hout met bamboe

Laat je fantasie werken!

Nu hebben we een prachtig scharnierend tafeltje dat precies over een trede past. Happy Kitty. Soms zit het hoog, soms laag bevestigd. Leuk om te weten is dat er mensen waren die bij Campooz informeerden waar dat tafeltje te koop is. Dat ís het dus niet! Maar hierboven heb ik wel een 3D ontwerp voor jullie geplaatst waarbij je min of meer kunt zien hoe ik het maakte. Maten heb ik niet behalve dat de snijplank 46 breed is en 53 lang. De trapjes verschillen nog wel eens qua breedte dus aan mijn informatie zou je niet veel hebben. Voor de rest mag je toch nog zelf aan de slag. Veel plezier.

Wat is het meest praktische dat jij tot nu maakte voor bij je tent of vouwwagen? Waar ben je trots op?