Home/Alles, Reistips/Reistip Denemarken: Legoland

Omdat mijn lief en ik slechts met z’n tweetjes kamperen hebben wij een heel andere manier van reizen en de toerist uithangen dan een gezin met kinderen. Of mensen die veel jonger zijn dan wij.

Smaken verschillen natuurlijk

Interesses spelen ook een rol: de een wil de natuur in om te wandelen, mountainbiken, een ander wil perse kunnen surfen en weer een ander is dol op steden en cultuur. Dus ik vertel je graag wat wij bezochten maar ben ik er van bewust dat dit niet perse jouw keuze hoeft te zijn.

Kopenhagen met gekleurde huisjes in Legoland

Jutland

Denemarken is een heel uitgestrekt land waar wij slechts een klein beetje van zagen. Je rijdt de grens van Duitsland over en je bevindt je dan in Jutland. Dat ziet er eigenlijk, zeker in het begin, nog heel Nederlands uit: vlak. Het is alleen veel uitgestrekter. Er zijn nog grote bossen, kilometerslange velden met koren, de huizen liggen veel verder verspreid.

Legoland

Onze eerste camping: Darum in Bramming vlak bij de Waddenzee. Misschien wat saai voor kinderen: geen zwembad of speeltuin, wel grote groene staplaatsen. En prachtig sanitair! Van daaruit konden we makkelijk naar Ribe rijden, het oudste plaatsje in Denemarken. Toeristisch, druk maar toch ook heel bijzonder. Vol oude huizen, een heksenmuseum, een schedelveld. En naar Esbjerg, de nieuwe havenstad waar je lekker kunt winkelen. Maar bovenal naar Legoland in Billund. Niet saai voor kinderen. En zeker niet voor mij!! Ik maak in mijn vrije tijd, als ik niet aan het schrijven ben voor dit blog, poppenhuismeubeltjes. Dus mij maak je gelukkig met miniaturen, creativiteit, kleuren. En juist omdat er zoveel te zien is, óók voor volwassenen, kan ik je dit park van harte aanbevelen.

We kochten de kaartjes, zowel de entree als de parkeerplaats online. Dat is wat goedkoper dan bij de kassa en het maakt dat je makkelijker doorloopt. Parkeerplek P1 is een goede keuze, dat ligt meteen tegenover de ingang. Het park is een mengelmoes van Madurodam, de Efteling en Disneyland en niet zo héél groot. Toch is er genoeg te doen om er een hele dag door te brengen. Voor kinderen zijn er leuke speelplekken, met mooi weer is piratenland erg leuk omdat je er ontzettend nat kunt worden en dat is heerlijk met de hitte.  Zelf genoot ik van  het miniland-gedeelte, dat is als Madurodam maar dan internationaal. Waarbij Nederland ook heel leuk, stereotype werd neergezet: molens, fietsen, grachten. Vooral al de kleine, wat verstopte details zijn zó leuk! En ofschoon ik niet van aquariums hou, was een bezoek aan Atlantis zeker de moeite waard!

Openbare weg met entree van Legoland in Billund met blauwe lucht

Is dat alles?

Dan is er ook nog het Legohouse in Billund maar dat bevindt zich niet op hetzelfde terrein. Een beetje museum-achtig en het zit niet bij de prijs van ’t pretpark inbegrepen. Ik was echter te moe van ons bezoek aan Legoland om daar dezelfde dag ook nog een bezoek aan te brengen. Dat staat op mijn verlanglijstje. Want dat er een tweede reis naar Denemarken komt, dat moge duidelijk zijn.

Vertel!! Bezocht jij Legoland al eens? Met of zonder kinderen? Hoe vond je het?