Home/Alles/Regen, regen en nog eens regen

Regende het echt altijd?

Er was een tijd dat het áltijd regende als wij op vakantie gingen! Je gelooft dat misschien niet maar laat ik het illustreren. We woonden nog maar net in Almere, ons geld was vanwege de verhuizing  zo goed op, dus we besloten voor slechts een week op Texel te gaan kamperen. Het was werkelijk prachtig weer, al een week of twee achter elkaar dus ik pakte de koffers in gebaseerd op zon. Voor mezelf nam ik naast zomerkleding, één trui mee voor de eventuele koude avonden. Een witte!!

Tenten in bos tijdens regen met subaru outback

Onderweg werd het al slechter

Op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen betrok de lucht en tegen de tijd dat we in Den Helder arriveerden, waren de Hollandse wolken grauw en grijs. We hadden een hele week koud en nat weer, mijn witte trui nam de kleur aan van de situatie. En op de terugweg begon de zon te schijnen op het moment dat we weer over de dijk reden!

En dan die keer dat we naar Apeldoorn gingen, of ergens daar in de buurt. We hadden toen geen auto, een kennis reed ons met al onze spullen en fietsen in zijn bedrijfsbus naar de camping.  Het heeft vrijwel de hele week geplensd!! De regen veranderde de plastic vloer die in de voortent lag in een waterbed! Daarom hebben we ons toen echt eerder op laten halen! En wat dacht je van onze eerste fietsvakantie samen? En geloof me, ik kan nog véél meer aandragen!

In onze familie werd al gekscherend gezegd dat je nooit tegelijk met ons op pad moest gaan want dan had je gegarandeerd je zuidwester nodig.

Kind met gele regenjas

Leuk hè mama? Net vakantie!

Maar waren die vakanties slecht? Nee!! Helemaal niet!! Soms viel het even droog en altijd trokken we er dan op uit. Dan deed je je laarzen aan en fietsen maar: naar ’t strand, de speeltuin. Of we gingen bramen plukken. Een boottochtje maken. En dat het door onze dochters niet als vervelend werd beschouwd, dat is een ander, leuk verhaal:

Na onze verhuizing van Limburg naar Almere bevond de nieuwe school van de oudste zich ineens niet meer op loopafstand van ons huis. Het was fietsen geblazen. Dus op een schooldag, toen de hemel open was gebroken trok ik haar d‘r regenpak aan.  Ons meiske liep naar buiten, spreidde haar armen naar de druppels en zei: “Leuk hè mama? Net vakantie”!

Wat doe jij als het veel regent tijdens je vakantie? Ga je eerder naar huis? Of neem je het voor lief en máák je er wat van?