Home/Over Kitty

Over Kitty

Stel: je krijgt een telefoontje van een enthousiaste, aardige vent die mede-eigenaar is van ’t leukste vouwwagenmerk dat je kent. En hij vraagt je of je er over na wilt denken om dat voor hen te doen wat je enorm graag doet: bloggen. Over kamperen, en dat doe je ook graag.

Dat betekent schrijven, in dit geval over onze kleine en grote vakantie-avonturen terwijl we verblijven in onze Campooz Fat Freddy. Ons tweede huisje, dat op wielen, met wanden van katoen en met een luifel bijna zo groot als thuis onze veranda. Hoe zou jij reageren? Ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken: hier zijn mijn eerste regels.

kamperen met tenttrailer aan visvijver

Aangenaam kennis maken

Mijn naam is Kitty, ik ben een creatieve duizendpoot met vele interesses zoals moderne poppenhuizen, 3D printen, ontwerpen en wildplukken. Mijn lief heet André, wij zijn zuiderlingen, we wonen sinds 1989 met heel veel plezier in Almere.

Wij zijn de trotse bezitters van een Campooz Fat Freddy met een trekkingluifel. En dan ook nog een ‘Limited Edition’ uitvoering zoals dat super chic heet, hetgeen gewoon betekent dat dit type slechts heel kort te koop was. En dat het doek niet het gebruikelijke donkergrijs met beige is maar gebroken wit met hemelsblauw. Blauw bloed zegt Campooz zelf maar tijdens mijn schildersopleiding ooit, leerde ik toch echt dat koningsblauw er íetsje anders uitziet.

Limited Edition

De Limited Edition: you either love it or hate it. Je houdt ervan of je vindt ’t lelijk, een echte tussenweg is er blijkbaar niet. Wij vinden ‘m bijzonder vanwege ’t lichte dak dat koel blijft als de brandende zon op je tentdoek staat. Eerlijk gezegd hadden we zelf wel een ander blauw uit het kleurenpalet gekozen dan deze en dat bewijst meteen dat er misschien toch een tussenweg is. Die van hen die bereid zijn een compromis te sluiten.

campooz fat freddy met luifel

Waar gaan wij graag naar toe?

Wij houden van Bretagne, een prachtig stuk Frankrijk waar het leven nog vol tradities is. Je ziet er de kenmerkende klederdracht en hoort de doedelzakken, de kust is ruig en de temperatuur aangenaam laag. We houden ook van andere landen: Denemarken staat op het verlanglijstje. Engeland is wonderschoon, in 2016 had het zuiden onze aandacht al. Nu willen nog graag naar Wales en Schotland. We houden van toeren door Nederland tijdens onze veertiendaagse lange weekends, ons eigen land verrast nog steeds.

Fat Freddy

En we houden van de Fat Freddy. Het is een trailertent die je na niet te lang oefenen binnen no time opzet, dus rondtrekken is geen enkel probleem. We behoeven niet al te veel luxe, we koken altijd zelf maar niet perse op ’n fraai keukenblok. En we houden van ons kingsize bed, het is breder dan wat in onze slaapkamer staat!

Geen idee of m’n verhaaltjes altijd boeiend zullen zijn, ik heb er niet voor gestudeerd (op de schildersschool leer je écht andere nuttige dingen) maar ik ga m’n stinkende best doen.

Want ik heb er zin in!

kitty en andre