Home/Alles/De Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Hoewel de titel anders vermoedt, ga ik het denk ik meer hebben over samenhorigheid dan over dingen die ik op de beurs zag. Dus gelijk al een twist aan het begin van het verhaaltje.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Campooz. Dat is niet alleen een merk, het is een beleving. Het is een soort kameraadschap die zónder dat je het eigenlijk merkt je leven insluipt. Je denkt dat je een vouwwagen koopt maar je krijgt er een hele ‘familie’ bij.

Houten beursvloer met mensen en tenten in de jaarbeurs Utrecht

De trots die je voelt

Eerder schreef ik al over de World CampooZ Days, een evenement dat ieder jaar georganiseerd wordt. Daar bekruipt je een vorm van trots terwijl je over de camping loopt. Allemaal min of meer dezelfde kampeermiddelen, allemaal onbekende mensen en toch sta je overal even stil en toch maak je zonder gêne  een praatje. Want je hebt iets dat je bindt.

Die kameraadschap voel je ook op beursvloer. Voordat die dagen aanbreken, verschijnt er op social media een oproep: “Wie wil ons helpen in onze stand?” Niet werken, nee helpen. Dus wat rondlopen, beetje de bezoekers vertellen over jouw ervaringen met je vouwwagen. Gewoon naar waarheid. Dat leek ons erg leuk maar mijn lief kreeg corona, was veel te moe en bleef uiteindelijk thuis. Dus 8 en 9 oktober 2021 stond ik ineens met vrijwel allemaal onbekende Campoozers  uit het héle land in Utrecht. Onbekend, maar de klik was er gelijk! En wat een gezellige stand had CampooZ dit jaar!! Je start met een bakkie, stroomt daarna de ‘camping’ op en komt elkaar af en toe breed lachend tegen: “Wat is het LEUK hè??!!”

Want al die beursbezoekers komen mét en voor een vakantiegevoel. Ze vinden het duidelijk fijn om met gebruikers te kunnen praten zodat ze niet het gevoel hebben dat ze gepusht worden, dus de gesprekken zijn relaxt. Persoonlijk. En ik hoop dat wij met z’n allen, al die vrijwilligers/vrienden die er verspreid stonden over vijf dagen, onze ‘familie’ op die manier uit hebben kunnen breiden.

(op de foto hier onder zie je mij met Karin B in de pop-up store van Rebel Outdoor)

Twee vrouwen voor een wand van hout in een winkel

Wat doet me dit goed!

Dan nog even dit: Ik heb mensen ontmoet op de beurs die deze roerselen lezen en er enthousiast over waren. En van andere Campoozers vernam ik dat er naar me gevraagd is ook vanwege dit blog. Dat doet me enorm goed. Een half jaar geleden startte ik, zonder enige echte schrijfervaring, dit avontuur terwijl ik dacht dat geen hond ooit mijn teksten zou gaan inzien. André  en ik zijn geen wereldreizigers, we zijn al wat op leeftijd én onze vakanties zijn altijd wat kneuterig. Maar blijkbaar vinden mensen dat tóch leuk. Dank jullie wel.

Rest de vraag: was je op de beurs? Heb je er leuke dingen gezien? Hebben wij élkaar misschien gezien?