Home/Alles/Bestaat de ideale indeling?

De indeling van de keuken.

Zoveel mensen, zoveel wensen. En oplossingen. Dus op de vraag hoe je je keuken het best in kunt richten, waar je je voorraad laat, is wat mij betreft geen kant en klaar antwoord.

Wij kamperen luxe vergeleken met vroeger, we gebruikten toen helemaal geen stroom, hadden een box met koelelementen. Als we ’t koud hadden kon er geen kacheltje aan maar kropen we dicht tegen elkaar aan, diep onder de wol. Toch proberen we in het hier en nu nog steeds niet ons hele huishouden mee te sjouwen. Wij zijn van het functioneel inrichten, bij voorkeur graag blauw en licht van gewicht.

Het scheelt ook enorm dat wij al lang uit de kleine kinderen zijn, wij hoeven geen dozen vol met spelletjes mee te nemen of potten en pannen voor een heel gezin.

indeling campooz fat freddy tenttrailer

Keukenblok

Wij zijn gestart met de keuken van Campooz, die zat bij de aankoop inbegrepen. Super-de-luxe eigenlijk. Om het bamboe-thema voort te zetten hebben we bij een groot Zweeds warenhuis mooie bakken gevonden waarin kruiden, borden, mokken en glazen passen. En het bestek natuurlijk. Plek genoeg, we hebben van alles slechts twee. Onder de keuken staat een krat met daarin de campingpannen. En in de aanhanger, die we als kast gebruiken, staat een krat met voorraad. Die schuiven we een beetje naar voren als we er iets uit nodig hebben.

Terug naar eenvoudiger

In het kader van ‘primitief’ kamperen hebben we de keuken inmiddels van de hand gedaan. Andere Campoozers waren er heel blij mee. We werken nu met een iets flexibeler en lichter systeem: namelijk twee losse plastic ladekasten. Ze passen precies in de aanhanger.

keuken fat freddy tenttrailer

Een beetje spelen

We kunnen daardoor iets soepeler met de indeling omspringen: het gasfornuis kán bovenop de kratten. Maar als we bijvoorbeeld slechts een nachtje ergens blijven, dan koken we op een eenpitter of op de partygrill. Dat vinden wij persoonlijk wat prettiger, het houdt de Trekking luifel ook mooier open waardoor je de schoonheid beter ziet. Én je hebt meer bewegingsvrijheid.

Hoe zie jouw ideale keuken eruit? Vol mooie snufjes? Of kook je op de klep van de kar?