Home/Alles/Het wereldrecord rennen op badslippers

Van 11 t/m 15 juni 2021 hebben we gekampeerd met vele andere Campoozer op camping de Distel in Zeewolde.

Wat een feestje!

Er stonden ruim tachtig Campooz vouwwagens op het terrein, alle smaken waren vertegenwoordigd. De meesten van ons arriveerden op vrijdagmiddag, de weergoden waren ons gunstig gestemd: de zon maakte het feestje compleet. En die oude bekenden die we tijdens World Campooz Day 2019 voor het eerst ontmoetten? Daar klikte het nog net zo mee als toen. Om die reden werd het gezellig laat/vroeg.

Mensen rondom kampvuur in de avond

Het gevoel van een festival

Zoveel mensen met een gemeenschappelijke interesse: hun Campooz vouwwagen. Dat geeft een soort van minifestival-gevoel terwijl er geen enkele optreden gepland stond. Er werden tips uitgewisseld, de nieuwste aanpassingen geshowd en bewonderd, de barbecues gingen aan en overal werd gelachen. Genoten hebben we! En we hebben weer nieuwe, leuke contacten gelegd.

Zo’n samenhorigheid kenden we al

Jaren terug in Katwijk ervoeren we zo’n zelfde gevoel op camping Zuidduinen. Niet het mooiste terrein, wel een prachtige ligging direct aan de voet van het duin. En met een vaste kern van gasten die er al jaren kwam. Ook voor ons tijdelijke vakantiegangers stonden ze open, binnen no time hoorden we erbij.  Dus zo kwam het dat we op een zomerse avond met z’n allen op het terras van de Zuidwester, de campingkantine, zaten. De drankjes bleven komen, de sfeer zat er goed in.

Bronzen beeld van olympische hardloper

Rennen op badslippers

Niet ver van de kantine ligt het douchegebouw. Daardoor passeerde ons op een bepaald moment een bijna blote campinggast. Om zijn heupen zat losjes een badhanddoek geknoopt en verder had hij niet meer dan slippers aan en een toilettas bij zich. Heel anders dan dat wij Nederlanders dat doen; de man groette ons dan ook in een vreemde taal. De vrouwen giechelden, de mannen grijnsden. En daarop vervolgden we ons gesprek, waarschijnlijk over het voetbalelftal van de camping.

We waren de toerist eigenlijk alweer vergeten totdat we hem vanuit de verte weer terug zagen komen sjokken. Natte haartjes, lekker fris, baddoek om de heupen. En hij lachte ons vriendelijk toe in het voorbijgaan. Maar op dat moment boog een van de kerels uit ons gezelschap zich naar voren, daarbij maakte hij een beweging alsof hij de handdoek van de man wilde wegtrekken! Die verschoot! Met als gevolg dat hij zeker dertig centimeter omhoog én opzij sprong en als een malle begon te rennen! Niet alleen verbrak ik daar mijn record van hard en lang lachen maar ook hebben wij die avond het wereldrecord sprinten op badslippers mogen zien!

Wat was nou jouw leukste lachmoment ooit op de camping?