Home/Alles/Eens moet de eerste keer zijn

Eens moet de eerste keer zijn

April 2019 was onze vuurdoop: we gingen voor het eerst kamperen met onze Fat Freddy met lichte ervaring uit 2017. Lekker dichtbij op camping de Kemphaan in Almere. Tot die tijd had je geen keuze tussen camping,- of trekking variant, iedereen had dezelfde, wat men nu de campingvariant noemt. Maar vlak nadat wij de camping hadden besproken, zag ik een bericht op de Campooz-website: een nieuwe luifel werd geïntroduceerd. Wat zag-ie er sportief uit! We waren op slag verliefd dus we gingen over tot de aankoop.

campooz fat freddy tenttrailer op camping

Aan de slag

Eenmaal op de Kemphaan zijn we wél gestart met het plaatsen van die campingvariant: hoe zag het er in het echt uit, misschien hadden we ons vergist? Het opzetten viel ons wat tegen. Zonder routine gaat alles te langzaam: teveel met stokken puzzelen om de voortent gebruiksklaar te krijgen. Dat ging ‘m niet worden.

Demonteren ging sneller dan monteren: stokken opgeborgen, wanden en dak opgevouwen en aan de slag met de nieuwe lichte trekkingluifel. Maar wat we ook probeerden, het paste niet, de rits leek zich aan de verkeerde kant te bevinden! Na een telefoontje reden we weer naar de dealer in Zeist, we stonden allen voor een raadsel!!

Gespiegelde versie

De aap kwam uit de mouw toen ik de vorige eigenaar belde: onze Fat Freddy bleek vanaf de fabriek een foutje te hebben, de rits op het dak was er tijdens de fabricage gespiegeld aan genaaid! Hun toenmalige dealer had daarop besloten om niet de fout van de wagen te verbeteren maar de rits van de voortent andersom te laten zetten. Niet wetende hoe Campooz zou blijven innoveren.

Geweldige service!

Zeist belde met Assen en binnen een paar minuten kregen wij te horen dat onze nieuwe Trekking luifel naar een zeilmakerij gebracht kon worden. Daar zou op kosten van Campooz onze nieuwe luifel voorzien worden van een gespiegelde rits.

En vlak voor onze eerste keer World Campooz Day in juni van dat jaar, haalden we onze Trekking luifel op.