Home/Alles, Op de camping/Camping sanitiar

Camping sanitair, laten we daar het eens over hebben

De campings die we vroeger bezochten toen onze dochters nog klein waren, hadden geen reuze-glijbanen, animatieteams, zwembaden. Als de zee in de buurt was of een watertje en een speeltuintje dan waren we al dik tevreden. En mocht er wel een zwembadje zijn of een ploeg van jongelui die de kinderen bezig hield dan was dat alleen maar leuk meegenomen. Maar het was geen pré. Voor de rest amuseerden ze zich prima met andere kinderen want tijdens je vakantie valt er van alles te ontdekken.

camping sanitair in zuid Engeland

Hoe schoon wil je het hebben?

Het enige dat ik echt belangrijk vond en vind, en daar selecteerde ik op, dat is de staat van het sanitair. Het mag ouderwets zijn, als het maar schoon is. En in die tijd, zónder internet, kocht je een ANWB-campinggids. Daar vanuit zocht je een bestemming en keek dan vooral naar het aantal sterren die de toiletgebouwen en doucheruimtes kregen. Natuurlijk zijn het de gasten die de boel vies achterlaten, niet de campinghouder zelf. Maar het is dan belangrijk hoe een beheerder daar mee omgaat.

Indertijd op camping Le Letty in Benodet, Bretagne, liep er permanent een vakantiehulp rond die na ieder toiletbezoek de bril en pot schoonmaakte. (mocht je op de link klikken: toen was de camping veel, véél minder luxe dan wat je nu aanschouwt) En de hotelsetting op de foto hierboven, troffen we aan in Carlyon Bay in het zuiden van Engeland.

Pas nadat onze kinderen zichzelf te oud vonden om nog met ons op vakantie te gaan, startten wij met rondtrekken. Niets meer bespreken, we zien wel waar we overnachten.

nostalgisch camping sanitair

Pure nostalgie!

Rondtrekken is bijzonder verrassend maar soms ook minder plezierig want je treft sanitair aan dat beter gesloopt had kan worden. Dat misschien wel dagelijks wordt geschrobd maar niet meer schoon te krijgen is! Houten vlondertjes, doorweekt door vele uren douchewater, siliconenkit zwart uitgeslagen. Sanitair waarvan men op Google-review schreef dat het nostalgisch was maar dat gewoon een samengeraapt oud zootje bleek te zijn. Het liefst zou ik hier al mijn badkamer-foto’s willen showen, want er zitten heel bijzondere tussen! En geloof me: sommige wil je eigenlijk niet eens zien!

Als laatste  nog even deze erg leuke kinder-badkamer! Op camping De Witte Vennen in Oostrum, tegen Venray aan. Je zou zo weer kind willen zijn!

sanitair camping oostrum

En dan wil ik van jou graag weten: wat was jouw beste of slechtste sanitair-ervaring op een camping?